Et forbrukslån som brukes smart kan være en god økonomisk redningsbøye. Enten det er det gode tilbudet som bare gjelder der og da, hunden som trenger en akutt operasjon eller noe helt annet. Det kan skje for oss alle, at vi kommer i situasjoner hvor vi trenger pengene raskere enn lønna kommer på konto, eller vi klarer å spare opp. Da er det greit å vite at det finnes en rask og enkel løsning hos remember.no.

Det har de siste årene blitt stadig flere selskaper som tilbyr lån, og det er ikke mulig å unngå dem når vi bruker tid på nettet. Men det er dessverre ikke alle som er like seriøse og litt sunn skepsis er viktig i dette tilfellet. Re:member er en seriøs og veletablert aktør som tilbyr ulike tjenester innen forbrukslån og kredittkort. Her går vi gjennom noen av de vanligste spørsmålene lånetagere ofte har.

Lån uten sikkerhet

Et forbrukslån er et lån man kan ta opp uten å stille med sikkerhet. Sikkerhet er når banken kan selge noe man eier for å betale ned lånet om man ikke klarer det, det kan for eksempel være boligen sin når man tar opp boliglån. Siden forbrukslån ikke har sikkerhet, er det mer risikabelt for banken. Banken setter derfor høyere renter på forbrukslånet slik at de ikke vil tape for mye penger om man ikke betaler tilbake.

Forbrukslån er også ofte mindre summer enn andre lån, og det er lån som blir tatt opp ofte på grunn av akutte situasjoner eller uventede utgifter. Det er mange forskjellige grunner til å ta opp et forbrukslån, og det er viktig at en tenker nøye gjennom det før en tar opp et slikt lån, ettersom rentene er høye og det kan være kostbart. Det er derfor viktig å prøve å betale det ned så raskt som mulig.

Når bør man ta opp forbrukslån og når bør man ikke?

En grunn til at mange tar opp forbrukslån er refinansiering, det vi si at man bruker et lån til å betale ned annen gjeld. Dette kan være en veldig god ide dersom man har lån med høy rente eller man har flere forskjellige lån. Man må da passe på at forbrukslånet har lavere rente enn det lånet man betaler. Forbrukslån kan også være en god løsning dersom man får en stor uventet avgift, som man vet at er en engangshendelse i følge forbrukslån.no

Det er ikke lurt å ta opp forbrukslån for unødvendige utgifter. For eksempel vil det ikke være lurt å ta opp et forbrukslån for å betale for en ferietur. Det er ikke en nødvendig utgift og det er noe man kan vente med. Det er heller ikke lurt å ta opp forbrukslån dersom man ikke har kontroll over økonomien sin. Da bør man først skaffe seg en grundig oversikt slik at man vet at man får betalt det tilbake.

Hvordan kan man velge riktig lånetilbyder?

Før man skal velge et forbrukslån må man vite at hvert forbrukslån er unikt. Banken ser på hvert individ og setter egne krav til dem basert på hva de finner ut. De vil foreta en kredittsjekk, se på inntekt, gjeld og slikt og basere lånet sitt på det. Jo bedre økonomi man har fra før, desto bedre krav vil man få på forbrukslånet sitt. Man bør derfor ta en titt på egen økonomi før man søker etter forbrukslån.

Når man skal velge seg et lån er det viktig å søke flere steder slik at man kan sammenligne lånekravene og velge det som passer en selv best. Man må se på renter og nedbetalingstid, og når man ser på rentene må man se på den effektive renten. Man må også forsikre seg om at selskapet bak lånet er et trygt og sikkert selskap som man kan stole på, og ikke et mer usikkert selskap.

Hva er renter og hvordan fungerer det i praksis?

Renter er det banken tjener på når man tar opp et lån hos dem. Det er en prosentandel av lånesummen som man betaler til banken som betaling for at de lot deg låne penger. For forbrukslån er dette også sikkerheten til banken. Renten betales hver måned og renten beregnes ut av det som er igjen av lånet, rentesummen vil derfor være høyere i begynnelsen og lavere når man har begynt å betale tilbake lånet selv om prosenten er den samme.

Rentene på et forbrukslån vil bli fastsatt etter at banken har foretatt en kredittvurdering. Rentene vil variere fra bank til bank. Når man skal se på hvor mye renter et lån vil ha, så må man alltid se på effektiv rente og ikke på nominell rente. Renten på forbrukslån varierer fra rundt 7 % til så mye som 40 %. Det er viktig å også se på andre skjulte kostnader, og ikke bare gå for det lånet med lavest rente.

Svar på vanlige spørsmål om forbrukslån

  • Forbrukslån er et lån hvor man ikke stiller med sikkerhet
  • Mange bruker forbrukslån til refinansiering
  • Ingen lån er lik, ulike aktører stiller ulike krav
  • Søk hos flere og sammenlign tilbudene

I dag tilbyr de aller fleste banker forbrukslån. Det er også egne banker som spesialiserer seg på forbrukslån. Dersom man ønsker kan man også ta opp forbrukslån fra utenlandske banker, men da må man forsikre seg om at det er skikkelige tilbud og ikke svindel. Når man tar opp lån i banker man kjenner til, som de store bankene i Norge, kan man ofte føle seg tryggere, men man kan også få svært gode tilbud fra mer ukjente banker.